Top proizvodi

Iz ponude izdvajamo vrhunske proizvode, od kojih neke možete pronaći samo kod nas

Nutrimmun® probiotik protect

Probiotik protect njeguje vašu sluznicu sa svojih 11 aktivnih kultura koje pogoduju obrambenoj funkciji sluznice te uravnotežuju crijevnu floru nakon uzimanja antibiotika. U pakiranju dolazi 15 ili 30 pojedinačnih vrećica od 2 grama koje sadrže (2x10x9) kultura i to: Bifidobacterium lactis W51
Bifidobacterium lactis W52
Bifidobacterium bifidum W23
Bifidobacterium animalis W53
Enterococcus faecium W54
Lactobacillus acidophilus W55
Lactobacillus casei W56
Lactobacillus plantarum W21
Lactobacillus rhamnosus W71
Lactobacillus salivarius W24
Lactococcus lactis W58.
Nutrimmun® probiotik protect ne sadrži gluten, laktozu, umjetne arome, bojila ni sladila.

AllSvelte zelena kava

AllSvelte zelena kava za mršavljenje je sastavljena od jedinstvene kombinacije biljaka čiji recept dolazi iz Australije. Predstavlja siguran i prirodan način skidanja kilograma s kojim uklanjate stare masne naslage i detoksicirate tijelo. 
Sastojci u Zelenoj kavi koče apsorpciju glukoze u crijevima te tako reguliraju probavu, a kao rezultat je smanjenje tjelesne težine u vremenskom razdoblju od 60 dana.
Zelena kava prirodno ubrzava metabolizam i smanjuje apsorpciju šećera. Na taj način dolazi do povećane potrošnje energije (čitaj kalorija) dok u isto vrijeme iz hrane ne dobivamo istu količinu koju unosimo, pa tako mršavimo. Zelena kava Arabica, sadrži velike količine klorogenične kiseline.

Kako se uzima All Svelte Zelena kava?

Svako jutro otopite jednu (1) vrećicu Allsvelte Zelene Kave u šalici vruće vode. Ako želite možete dodati obrano mlijeko i zasladiti po želji. Dobro promiješajte. Popijte 15 – 20 minuta prije doručka.

Upozorenje
Ne preporuča se osobama mlađim od 16 godina i starijim od 65 godina, trudnicama, dojiljama i osobama osjetljivim na kofein. Čuvajte izvan dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Acidosalus probiotik -Plus

Acidosalus® je prirodni pripravak nastao fermentacijom mlijeka pomoću jedne od najmoćnijih probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus. Acidosalus® sadrži vrlo visoku koncentraciju živih klica Lactobacillus acidophilus po mililitru pripravka (109-1011 cfu/mL), te prirodnu antibiotsku supstancu koja ima široki antimikrobni spektar kojim blokira rast i razvoj patogenih bakterija i gljivica u crijevima i sluznicama, te je bogat vitaminima B skupine uključujući i folnu kiselinu (B9).
Folna kiselina ima vrlo važnu ulogu u metabolizmu našeg organizma: hematopoetični faktor, faktor rasta, važna je u trudnoći za očuvanje ploda, čuva živčani sustav, važna je za funkciju jetre, kod stvaranja novih stanica i kod zacjeljivanja rana.
Još je 1953. godine prof. dr. Kruna Tomić Karović dokazala antibiotsko djelovanje mlijeka fermentiranog pomoću Lactobacillus bakterija pripremljenog laboratorijski, te u suradnji s liječnicima provela mnoga klinička ispitivanja i na taj način pomogla urološkim pacijentima kod tvrdokornih infekcija, zatim kod kronične upale srednjeg uha, cistitisa, gastritisa, kolitisa, te dječjih proljeva uzrokovanih salmonelom. Soj za izradu Acidosalus® pripravka testiran na miševima sa induciranim tumorom pokazao je pozitivan učinak. Uzimanjem Acidosalus® pripravka smanjuje se rizik od stvaranja tumora.

Bakterijski soj Lactobacillus acidophilus karakterizira izrazito djelotvorno antibiotsko djelovanje; sprječava rast i razvoj različitih bakterija i gljivica, na primjer: Salmonellae, Shigella, Esherichia coli i drugih enteropatogenih bakterija, te posebno gljivicu Candida albicans.
Zbog sposobnosti naseljavanja u probavnom traktu, poboljšava ukupno stanje crijevne mikroflore, utječe na mnoga patološka stanja koja su posljedica oslabljenog imuniteta. Acidosalus® sadrži enzim laktazu, pa ga zbog tog svojstva mogu uzimati osobe alergične na laktozu (mliječni šećer).
Ljekoviti pozitivni učinak Lactobacillus acidophilus potvrđen je brojnim znanstvenim studijama diljem svijeta.
Zbog ovih i u praksi dokazanih činjenica Acidosalus® ima terapijsku vrijednost.


Zbog ovih i u praksi dokazanih činjenica Acidosalus® ima terapijsku vrijednost:
-za opće poboljšanje zdravlja kod oboljenja organizma i za jačanje imuniteta (različite virusne, bakterijske i gljivične infekcije, upale, dugotrajne terapije antibioticima, alergije i sl.);
-kod poremećene probave uslijed stresa, nepravilne prehrane, različitih dijeta i slično;
-kod crijevnih tegoba; pospješuje stvaranje zdrave crijevne mikroflore (proljev, nadutost, zatvor, kolitis, Helicobacter pylori);
-kod različitih kožnih oboljenja (oralna i topikalna primjena, kao oblog);
-kod edema (zadržavanja vode u tijelu);
-kod reumatskih oboljenja;
-kod različitih upala urogenitalnog trakta, osobito koje traju duži vremenski period ili se često ponavljaju (Escherichia coli, Candida albicans, Chlamydia i sl.);
-kod različitih gljivičnih i bakterijskih upala rodnice.

DLux 3000 prirodan je i praktičan oralni sprej koji omogućuje održavanje zdrave razine vitamina D i osigurava izvrsnu opskrbljenost organizma tom dragocjenom supstancijom. To je jako dobar i učinkovit nadomjestak tabletama, kapsulama ili kapima koje inače treba uzimati s vodom. Kako je u obliku spreja iznimno je pogodan za korištenje osobama koje imaju teškoće s gutanjem ili probleme sa želucem ili crijevima.

Stručnjaci Kardifskog sveučilišta (Cardiff Univesity) testirali su DLux i ustanovili da je jedini preparat koji kroz usnu i sublingvalnu sluznicu omogućuje trenutačnu apsorpciju više od jedne trećine raspršivanja. 
Zbog ostalih komponenti i mikroemulzije, apsorpcija DLux vitamina D vrlo je slična intravenskoj. 
Jedno raspršivanje sadržava 3000 i.j. (75 mcg) vitamina D3. Ima okus metvice i pogodan je za vegetarijance.

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je izdala dokument o najvišem prihvatljivom doziranju vitamina D3 u kojem konstatira da su prihvatljive gornje vrijednosti dnevnog uzimanja vitamina D3:

 • za djecu od rođenja do 1. godine 25 µg (1000 IE),
 • od 1. do 10. godine 50 µg (2000 IE) i
 • od 11. godine dalje, uključujući trudnice i dojilje 100 µg (4000 IE)

Dlux 3000 je 100% prirodni, komplementarni izvor vitamina D3, namijenjen svima koji:

 • iz bilo kojeg razloga nisu barem nekoliko puta tjedno po 15 minuta izloženi Suncu između 10 i 15 sati, i to većim dijelom tijela i bez zaštitne kreme;
 • imaju problema s jetrima, bubrezima, žuči i gušteračom, pate od celijakije ili nekih drugih crijevnih problema koji onemogućuju pretvorbu vitamina D3 u hormon;
 • uzimaju lijekove koji remete metabolizam vitamina D3 (antiepileptici, hipnotici, lijekovi za snižavanje kolesterola...);
 • imaju previše kilograma, jer se za svaki 10 % viši indeks tjelesne težine može očekivati 4,2 % niža razina vitamina D3;
 • trudnicama i dojiljama koje i same nemaju dovoljno vitamina D jer će u tom slučaju manjkati i fetusu ili djetetu;
 • samo hranom žele osigurati dovoljnu opskrbljenost vitaminom D jer ga u hrani gotovo nema;
 • ne konzumiraju hranu životinjskog podrijetla.

Dlux 3000 je 100% prirodni, dodatni izvor vitamina D i kao takav pogodan je i za:

 • vegetarijance
 • oboljele od celijakije
 • trudnice i dojilje
 • dijabetičare

Manuka med dobiva se iz cvjetova zimzelenog drveta Manuka koje raste samo na području Novog Zelanda i smatra se najljekovitijim medom na svijetu.

Zbog svoje dugogodišnje izolacije od ostatka svijeta te zbog svoje specifične otočne biogeografije, Novi Zeland ima nevjerojatno bogatu floru i faunu.

Naime, oko 80% svjetske flore postoji samo na Novom Zelandu!

Toj fantastičnoj obitelji pripada i Manuka drvo, Leptospermum scoparum, jedinstveno zimzeleno drvo koje raste nekultivirano na širim područjima Novog Zelanda.

Cvate ljeti, a intenzivan miris koji daju njegovi lijepi, crveno-rozi cvjetovi, pčele jednostavno obožavaju.

 

Moćna antibakterijska svojstva

Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lijek.Ima stabilna, moćna i jedinstvena antibakterijska svojstva, koja nisu prisutna ni u jednoj drugoj vrsti.

Što čini MGO™ Manuka med toliko posebnim?

Novozelandski Manuka med poznat je diljem svijeta kao jedna od najcjenjenijih namirnica iz prirode.
Rezultati znanstvenih istraživanja potvrdili su da je metilglioksal jedan od ključnih spojeva koji se prirodno nalaze u novozelandskom Manuka medu.
Metilglioksal u visokim razinama pronađen je samo u nekim Manuka medovima. Usporedna ispitivanja pokazuju da sve ostale vrste meda testirane diljem svijeta imaju nisku razinu metilglioksala u rasponu od 0 do 5 mg/kg, dok  MGO™ Manuka med sadrži visoku razinu metilglioksala u rasponu od 100 do 800 mg/kg.

 

Beta 1,3 D Glucan Transfer Point

Molekule beta glukana su razgranati polimeri glukoze, tj. polisaharid (vlakno).

Nakon dugogodišnjeg istraživanja američki i norveški znanstvenici otkrili su i izolirali moćnu biološki aktivnu prirodnu supstancu beta-1,3 D glukan iz stanične stijenke pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae.
Brojnim pretkliničkim i kliničkim istraživanjima na Sveučilištima Harvard, Tulane, Louisville i dr. dokazano je djelovanje beta-1,3 D glukana kao snažnog imunomodulatora. 
Utvrđeno je da su obrambene stanice 7 puta aktivnije nakon aktivacije sa beta glukanom. Ekspanzija novih istraživanja djelovanja beta glukana na imunosni sustav uslijedila je nakon što su znanstvenici sa Sveučilišta Harvard otkrili specifični receptor (Dectin-1) na površini obrambenih stanica.

Tim otkrićem dokazano je da su makrofagi, neutrofili, eozinofili i NK- stanice 7 puta aktivniji nakon što se beta glukan vezao na receptorsko mjesto.

Beta-1,3 D glucan proizvođača Transfer Point Inc. (USA) je visokopročišćena supstanca te jedina u svijetu koja sadrži preko 93 % čistih beta 1,3/1,6  glukana. 
Beta glukan je dugolančani polisaharid sastavljen od molekula glukoze koje su lančano povezane različitim kemijskim vezama npr.1,3 veza; 1,6 veza; 2,3 veza; 3,6 veza; 1,4 veza. Znanstveno je dokazano da je biološki najaktivniji beta glukan u kojem je glukoza povezana 1,3 i 1,6 vezom. Te vrste beta glukana izoliraju se iz stanične stijenke pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae.

Proizvođač Transfer Point Inc. ima patentom zaštićenu proizvodnju svog beta-1,3 D glukana iz pekarskog kvasca koji je i hipoalergena supstanca (ne izaziva alergije) visoke farmaceutske čistoće.
Važno je uvijek na ambalaži proizvoda provjeriti koja je koncentracija (%) biološki aktivnih veza glukoze (1,3;1,6) unutar kompleksa beta glukana jer to pokazuje kvalitetu proizvoda tj. učinkovitost na imunosni sustav. Stoga za beta glukane različitih proizvođača sa niskom koncentracijom(%) aktivnih veza potrebna je veća količina supstance za određeni biološki učinak, ali znatno slabiji u odnosu na Beta-1,3 D glucan (Transfer Point Inc.), što je potvrđeno u ispitivanju na Sveučilištu Louisville, SAD.

Dr. Luigi papuče za djecuDr. Luigi papuče za djecu

Potražite dječje papuče Dr.Luigi u raznim bojama za dječake i djevojčice. U ponudi su i modeli sa čičkom, te patentnim zatvaračem.

Veličine: 22, 24, 26, 28, 30, 32 i 34.

 Almagea® CURCUMIN FORTE+

 Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji sadrži poseban oblik  solubilizata kurkumina u micelama. Na taj se način osigurava topivost kurkumina u  vodi te njegova visoka bioraspoloživost u ljudskom organizmu.
 Almagea® CURCUMIN FORTE+ ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog  kurkumina.

Pripravak je obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.
Almagea® CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® kapsulama, koje su biljnog podrijetla, a time pogodne za vegetarijance i vegane.
Kompleks solubilizata kurkumina s vitaminom D je zaštićena formulacija koja omogućuje visoku bioraspoloživost i apsorpciju aktivnih sastojaka.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži 30 mg kurkumina što odgovara primjeni 5 g nativnog kurkumina!

 

Perspi-Guard® sprej je snažno i djelotvorno sredstvo koje pomaže ljudima koji pate i od vrlo teških oblika hiperhidroze (prekomjernog znojenja) a istovremeno, dovljno je blag za normalnu uporabu i kod ostale populacije. Idealan je za primjenu kod velikih događanja poput: vjenčanja, zabave, poslovnih sastanaka, javnih nastupa i stresnih situacija. Perspi-Guard® namjenjen je ženama i muškarcima, nema mirisa pa se nakon njegove primjene može upotrijebit i mirisni dezodorans.

Perspi –Guard® sprej protiv znojenja je klinički dokazano sredstvo koje osigurava 5-dnevnu potpunu zaštitu od znojenja i pratećeg neugodnog mirisa; nanosi se na večer jednom do dvaput tjedno!

Perspi-Guard sprej dozvoljava potpunu zaštitu, stvarnu ugodu a time i samopouzdanje.
Može se sigurno primijeniti na svim vrstama zdrave kože i to na više mjesta na tijelu, kao što su pazuh, stopala, dlanovi i prsa/leđa.
Proizvod je u potpunosti laboratorijski testiran, prošao je sve oblike dermatološke kontrole u vidu alergija, reakcija kože na primjenjeno sredstvo uz dodatne pokuse za efikasno djelovanje.

Perspi-Guard® bočica od 50ml traje 6 mjeseci u regularnoj uporabi.

Navratite u jednu od naših trgovina i u našem bogatom asortimanu sigurno ćete pronaći ono što tražite ....

O nama

Lavanda-Mia je biljna drogerija koja je utemeljena i posluje od 1993. Među prvim biljnim ljekarnama je u Zagrebu te stoga ima veliko i bogato iskustvo u svojoj djelatnosti. Kroz niz godina, za vas smo oblikovali asortiman širokog spektra o kojem možete više pročitati ako kliknete ovdje, a kupci su prepoznali kvalitetu slijedećih proizvoda koje smo izdvojili kao top proizvode. Trebate li savjet ili konzultaciju izabrati kako bi izabrali pravi proizvod, uslužno, stručno i veselo osoblje Lavande-Mie uvijek vam je na usluzi ...

Kontakti

Telefon: ++385 01 2422-030
E-mail: lavanda-mia1@zg.t-com.hr

Tvrtka

Registrirane djelatnosti:
Trgovina na malo medicinskim pripravcima i ortopedskim pomagalima u specijaliziranim prodavaonicama
OIB: 02816767454
MB: 2454211
Uprava: Jelena Vuković

Adresa

Lavanda Mia d.o.o.
Kišpatićeva 1
10000 Zagreb
Hrvatska

Predbilježite se