Naručene proizvode možete platiti:

 • kreditnim karticama
 • gotovinom prilikom preuzimanja
 • virmanski/općom uplatnicom
 • internet bankarstvom

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Alfa-lipoična kiselina

ALPHA LIPOIC ACID 300MG

Šifra: 8881
-10%
19,90 €
17,91 €
PDV uključen u cijenu
Želiš li postati član Lavanda Mia programa vjernosti i ubuduće ostvarivati pogodnosti prilikom kupnje?
Pakiranje: 50 kapsula
 • snažan univerzalni antioksidans
 • topiva u mastima i vodi
 • vrlo dobar dodatak prehrani za sportaše i akivne ljude
 • pomaže održanju zdravog vida, prevenciji i tretmanu katarakte i glaucoma
 • ima važnu terapeutsku ulogu u osoba zaraženih HIV virusom

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Opis proizvoda

Lipoic Acid (Lipoična kiselina) je snažan antioksidans koji čuva organizam od oksidativnih procesa vezanih uz starenje ili fizičku aktivnost. Lipoična kiselina može pomoći stanicama u pretvorbi glukoze i tako stabilizirati razinu šećera u krvi. Desetljećima se koristi u kliničkom tretmanu dijabetesa.

Za razliku od većine antioksidanata koji pružaju ciljanu zaštitu od određenih procesa, topiva u masti i vodi, ona je univerzalni antioksidans koj na sebe može preuzeti i funkcije npr. C ili E vitamina u slučaju deficijencije. Ima sposobnost prelaženja krvno moždane barijere i može ublažiti posljedice moždanog udara.

Iako je organizam samostalno proizvodi, s godinama se njeno prisustvo značajno smanjuje. Dodatno uzimanje jedne kapsule dnevno dobra je odluka za sve koji su prešli četrdesetu. lipoična kiselina spada u grupu proizvoda za koje postoji naznaka da može utjecati na produljenje životnog vijeka.

Alfa lipoična kiselina

Mnoga istraživanja potvrđuju da je lipoična kiselina (alpha lipoic acid) vrlo važan antioksidans. Jedna od njenih ključnih karakteristika je topivost kako u masti tako i u vodi. To joj omogućava široku antioksidativnu zaštitu tjelesnih sustava, pa zovu i univerzalnim antioksidansom.

Crveno meso najbolji je prehrambeni izvor lipoične kiseline. Male količine mogu se naći u listovima nekih biljaka, špinatu, brokoli, krumpiru i rajčici.

Lipoična kiselina djeluje protektivno od oksidativnih procesa širom organizma. Može poduprijeti proizvodnju energije u stanicama i povećati efikasnost ostalih antioksidanata. Lipoična kiselina može umanjiti štetno djelovanje toksičnih metala poput žive, kadmija, olova, bakra, maganovih i cinkovih iona.

Alfa lipoična kiselina može imati važnu terapeutsku ulogu u osoba zaraženih HIV virusom budući da koči replikaciju virusa. Pomaže održanju zdravog vida, prevenciji i tretmanu katarakte i glaukoma. Za dijabetičare također može biti od koristi jer pomaže organizmu da uspostavi bolju razinu šećera, a ujedno povoljno djeluje na neke neurološke popratne efekte povezane s bolešću. Može pomoći u prevenciji razvoja hiperglikemije. Studije na životinjama naslućuju da alfa lipoična kiselina vjerojatno djeluje usporavajuće na normalne procese starenja srca.

Antioksidativna svojstva, vjeruje se, imaju blagotvorno djelovanje u poboljšanju brojnih komplikacija povezanih s hepatitisom C. Praćena je grupa od tri pacjenta koji su uzimali lipoičnu kiselinu sa selenom i sylimarinom i osjetili značajno poboljšanje, čak toliko da su se mogli uključiti u normalan život, bez potrebe za transplantacijom jetre.

Mala studija u Njemačkoj (9 pacjenata) upućuje na moguće povoljno djelovanje na pacijente s Alzheimerovom bolesti. Tretirani su dozama od 600 mg dnevno, u periodu od 14 mjeseci, nakon čega su uspješno riješili testove koji se uobičajeno primjenjuju za procjenu oboljelih od ove bolesti. Studije na laboratorijskim životinjama pokazale su poboljšanje pamćenja kada je lipoična kiselina davana u kombinaciji s acetil-L-karnitinom i koenzimom Q10. Koristi se i kao dopunski tretman kod moždanog udara. Ova djelovanja zahvaljuje činjenici da je jedna od rijetkih supstanci koja prelazi hemoencefalnu barijeru i snažno štiti mozak od djelovanja slobodnh radikala.

Karakteristike proizvoda:

 • snažan univerzalni antioksidans,
 • topiva u mastima i void,
 • vrlo dobar dodatak prehrani za sportaše i akivne ljude,
 • preporuka uzimanja za sve koji su prešli četrdesetu.

Ovaj proizvod ne sadrži: 

Kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob ili prezervative.    

Način čuvanja: 

Na suhom i hladnom mjestu van dohvata djece!

Način primjene

1 kapsula dnevno uz obrok.

Česta pitanja

Koji su troškovi dostave?

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura, za iznos narudžbe ispod 40 eura, iznosi 4 eura.

U kojem roku se vrši isporuka?
Isporuka se vrši u roku od 2-4 radna dana.

Mogu li naručiti telefonom?
Naravno, možete napraviti narudžbu i putem telefona na broj 014855400, svakim radnim danom od 07.30 do 20.30 sati i subotom od 08.00 do 15.00. Možete i putem web kontakta naručiti 0976329067.

 

Dali akcije i popusti vrijede isto i za fizičke trgovine i putem online kupnje?
Akcije i popusti koje su na webshopu ne moraju biti isti onima koje postoje u fizičkim trgovinama Lavanda Mia-e.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email