Maca prah - dodatak prehrani

Tri vrste BioAndina mace – crvena, crna i žuta – idealan su dodatak prehrani te se preporučuju aktivnim muškarcima i ženama. Kao supernamirnica, maca prirodno doprinosi blagostanju organizma modernog čovjeka koji je izložen velikim količinama stresa – što s jedne strane podrazumijeva intenzivne mentalne napore, a s druge nedovoljnu količinu sna i, često, neuravnoteženu prehranu.
Inke su svakodnevno konzumirale macu, a njene blagodati su već stoljećima poznate diljem svijeta, poput:
- Povećanja razine energije i snage
- Povećanja otpornosti i izdržljivosti organizma
- Poboljšanja plodnosti
- Podrške zdravlju endokrinog sustava – ravnoteža hormona
- Blagotvornog djelovanja na opće zdravlje žena i muškaraca
Povrh toga, maca blagotvorno djeluje na pojedina zdravstvena stanja specifična za muško i žensko zdravlje. Pogledajte tablicu s preporukama nutricionista kada koristiti macu, te koju vrstu mace odabrati.
Crvena | Crna | Premium mix | |
Umor | DA | DA | DA |
PMS | DA | DA | |
Menopauza | DA | DA | |
Ženska plodnost | DA | ||
Ženski libido | DA | ||
Muška plodnost | DA | ||
Muški libido | DA | ||
Cirkulacija | DA | ||
Prostata | DA | ||
Osteoporoza (kosti) | DA | ||
Štitnjača | DA | ||
Stamina i izdržljivost | DA | ||
Snaga i mišići | DA | ||
Poboljšanje koncetracije | DA | ||
Anksioznost i stres | DA | DA | DA |
Depresija | DA | DA | |
Mentalno zdravlje | DA | DA | DA |
Koža | DA | DA | DA |
Akne | DA | DA |
Želatinizacija bez želatine
Korijen sirove mace bogat je škrobom koji pak sirov može izazvati probavne smetnje. Želatinizacija je toplinski postupak pred-kuhanja mace pod visokim tlakom kojim škrob prelazi u škrobnu pastu (gel) čime se omogućuje sigurna konzumacija mace. Stoga želatinizacija nema nikakve veze sa želatinom ili sastojcima životinjskog podrijetla. Nakon berbe i sušenja na suncu korijen mace se podvrgava toplinskom postupku želatinizacije.
Drevne Inke uvijek su kuhale macu i nisu je konzumirale sirovu jer se želatinizacijom unaprjeđuju:
- nutritivna i bioraspoloživa svojstva – povećava koncentracija i postiže aktivacija prirodno prisutnih specifičnih tvari makamida i metabolita,
- povećava se koncentracija nutrijenata (4kg sirove mace potrebno je za dobivanje 1kg želatinizirane mace),
- probavljivost mace i smanjenje mogućih probavnih smetnji, posebice kod osoba s osjetljivim probavnim sustavom ili osobama s usporenim radom štitnjače i
- mikrobiološka ispravnost proizvoda