Dragi korisnici, naručivanje putem webshopa trenutno nije moguće.

Molimo Vas da nam ubuduće ne šaljete narudžbe zbog izvanredne situacije. Naš poslovni prostor nalazi se u samom središtu grada i do daljnjeg u njemu nije sigurno boraviti. Sve naručene pošiljke do sada ćemo pokušati isporučiti. Javno ćemo objaviti kada budemo u mogućnosti nastaviti s radom.

Vaša LAVANDA-MIA

Tri vrste BioAndina mace – crvena, crna i žuta

Maca prah - dodatak prehrani

28.10.2018

Tri vrste BioAndina mace – crvena, crna i žuta – idealan su dodatak prehrani te se preporučuju aktivnim muškarcima i ženama. Kao supernamirnica, maca prirodno doprinosi blagostanju organizma modernog čovjeka koji je izložen velikim količinama stresa – što s jedne strane podrazumijeva intenzivne mentalne napore, a s druge nedovoljnu količinu sna i, često, neuravnoteženu prehranu.

Inke su svakodnevno konzumirale macu, a njene blagodati su već stoljećima poznate diljem svijeta, poput:

  • Povećanja razine energije i snage
  • Povećanja otpornosti i izdržljivosti organizma
  • Poboljšanja plodnosti
  • Podrške zdravlju endokrinog sustava – ravnoteža hormona
  • Blagotvornog djelovanja na opće zdravlje žena i muškaraca

Povrh toga, maca blagotvorno djeluje na pojedina zdravstvena stanja specifična za muško i žensko zdravlje. Pogledajte tablicu s preporukama nutricionista kada koristiti macu, te koju vrstu mace odabrati.

  Crvena Crna Premium mix
Umor DA DA DA
PMS DA   DA
Menopauza DA   DA
Ženska plodnost DA    
Ženski libido DA    
Muška plodnost   DA  
Muški libido   DA  
Cirkulacija DA    
Prostata DA    
Osteoporoza (kosti) DA    
Štitnjača     DA
Stamina i izdržljivost   DA  
Snaga i mišići   DA  
Poboljšanje koncetracije   DA  
Anksioznost i stres DA DA DA
Depresija DA DA  
Mentalno zdravlje DA DA DA
Koža DA DA DA
Akne DA   DA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Želatinizacija bez želatine

Korijen sirove mace bogat je škrobom koji pak sirov može izazvati probavne smetnje. Želatinizacija je toplinski postupak pred-kuhanja mace pod visokim tlakom kojim škrob prelazi u škrobnu pastu (gel) čime se omogućuje sigurna konzumacija mace. Stoga želatinizacija nema nikakve veze sa želatinom ili sastojcima životinjskog podrijetla. Nakon berbe i sušenja na suncu korijen mace se podvrgava toplinskom postupku želatinizacije.

Drevne Inke uvijek su kuhale macu i nisu je konzumirale sirovu jer se želatinizacijom unaprjeđuju:

  • nutritivna i bioraspoloživa svojstva – povećava koncentracija i postiže aktivacija prirodno prisutnih specifičnih tvari makamida i metabolita,
  • povećava se koncentracija nutrijenata (4kg sirove mace potrebno je za dobivanje 1kg želatinizirane mace),
  • probavljivost mace i smanjenje mogućih probavnih smetnji, posebice kod osoba s osjetljivim probavnim sustavom ili osobama s usporenim radom štitnjače i
  • mikrobiološka ispravnost proizvoda
Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email