Najjača Omega 3 na tržištu

Akcija! Omega 3 Extra snage

05.01.2019

„Biti zdrav kao riba!“ – kaže poslovica. Međutim, to nije samo poslovica, jer unos omega 3 masnih kiselina pridonosi očuvanju zdravlja srca i krvnih žila, pomaže u uspostavi normalnog krvnog tlaka i regulira razinu triglicerida u krvi. Također, pomaže u razvoju pravilne oštrine vida i boljem radu mozga.
Omega 3 esencijalne su masne kiseline koje čine eikozapentaenska kiselina (EPK) i dokozaheksaenska kiselina (DHK). Masne kiseline osnovni su dijelovi od kojih se masnoće i ulja sastoje. Neke masne kiseline smatraju se neophodnima za unos, jer ih naše tijelo ne proizvodi, a mogu se unijeti jedino putem hrane ili dodataka prehrani. Dva obroka ribe tjedno bila bi poželjna da se dobiju hranjive tvari potrebne za optimalno zdravlje. Međutim, mnogi ljudi ne konzumiraju dovoljne količine ribe zbog osobnih sklonosti ili zabrinutosti zbog žive i drugih onečišćenja. Nadopuna prehrane visokokvalitetnim i čistim dodatkom omega 3, pridonosi unosu tog važnog
nutrijenta bez rizika.

Bitne tvrdnje za omega 3 masne kiseline:

  1. Idealan omjer EPK : DHK za prirodno (nedestilirano) riblje ulje je 2: 1

  Danas, ekstrakcijom DHK, ovaj omjer može se dodatno povećati u korist DHK, što je preporučljivo. Niži omjer između EPK : DHK (npr. 5: 1) ukazuje na lošu kvalitetu ribljeg ulja . Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) potvrdila je na temelju brojnih neovisnih studija kako EPK i DHK imaju važnu ulogu u funkciji rada srca **, a DHK ima ulogu u funkcioniranju mozga* i dobro djeluje na očuvanje vida*.
( ** Dobar učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg DHK i EPK
* Dobar učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg DHK.)

  1. Omega 3 masne kiseline koje se konzumiraju kao dodatak prehranih moraju proći postupak molekularne destilacije kako bi se uklonile sve nečistoće i teški metali te kako bi se osigurala najveća čistoća proizvoda.
  2. Važno je znati sastav ribljeg ulja, odnosno koliko EPK i DHK zapravo sadrže, jer ulja su vrlo različita po sastavu. Prema tvrdnjama EFSA-e, DHK je važnija za zdravlje, stoga je preporučljivo uzimati ​​prehrambene dodatke koji sadrže što je moguće veće količine DHK.

Liječnici također preporučuju uzimanje omege 3 djeci s poremećajem pažnje. Proizvodi omega 3 za djecu dostupni su u ljekarnama u obliku ukusnih žele bombona, koji nemaju okus ribljega ulja, jer se u procesu proizvodnje miješaju s koncentriranim sokom voća i povrća.
Uzimate li svi u obitelji dva obroka male, plave ribe tjedno koja ne sadrži toliko zagađivača kao npr. tuna?

Za dva kupljena Jamiesonova proizvoda dobijete gratis Omega 3 Extra snage

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email