Omni Logic Plus

Prebiotici: Nahranite svoje dobre bakterije

17.05.2019

Poznata je izreka: “Ono si što jedeš.” Sve ono što unosimo u naš organizam je ono što nas gradi – hrana je gradivna tvar i o prehrani uvelike ovisi koliko ćemo zdravi i mršavi biti, koliko ćemo se dobro osjećati i zračiti!

Jeste li znali da ljudska crijeva sadrže 10 puta više bakterija nego što naše cijelo tijelo sadrži stanica?

Znači li to da smo građeni od bakterija? Možemo slobodno odgovoriti da! 

Naše bakterije odgovorne su za mnoge aspekte našeg zdravlja, pa su tako odgovorne i za 80% našeg imuniteta. Možete li zamisliti da su ti maleni mikroorganizmi odgovorni koliko ćemo zdravi biti? To je fascinantna činjenica, ali ne i nevjerojatna s obzirom da samo u crijevima imamo 2,5-3 kg bakterija.

Ako nas već grade, bolje je da naše bakterije budu dobre a ne loše. Kako to možemo postići? Osim spomenutom pravilnom prehranom za nas, tjelovježbom i kretanjem, možemo nahraniti i naše dobre bakterije posebnom hranom koju one obožavaju! Ta posebna hrana zove se PREBIOTIK.

PREBIOTIK je hrana za one dobre bakterije koja im pomaže brže, bolje i korisnije razmnožavanje, rast i rasprostranjivanje u crijevima ali i svim drugim organima i organskim sustavima.

Zašto uzeti baš prebiotik? Zato što prebiotici omogućuju razmnožavanje i rast onih važnih dobrih bakterija koje imamo u crijevima u malom broju, a koje ne možemo nadomjestiti dodacima prehrani poput probiotika.

Dobre bakterije čiji rast ćete potaknuti uzimanjem prebiotika OMNi LOGiC® PLUS su:

  • Akkermansia muciniphila (bakterija mršavljenja) i
  • Faecalibacterium prausnitzii (protuupalna bakterija).

OMNi LOGiC® PLUS sadrži galaktooligosaharide i fruktooligosaharide koji su posebna vlakna omiljena navedenim bakterijama mršavljenja i protuupalnim bakterijama, što znači da ćete unosom ovog prebiotika, hraneći upravo ove dobre bakterije u Vama, poticati njihov rast i razmnožavanje što će za posljedicu imati njihov rast u Vašem organizmu te će takva posljedica dati određene rezultate – mršavljenje i zacjeljivanje i sprječavanje upalnih procesa. 

Uz ova probrana vlakna OMNi LOGiC® PLUS sadrži i Glukomanan, biljno vlakno azijske biljke Amorphophallus konjac, koje ima sposobnost reduciranja preuzimanja ugljikohidrata putem crijevne sluznice, čime u okviru dijete pridonosi optimalnom gubitku težine.

Vitamin B2, D kalcij i cink daju podršku tim dragocjenim vlaknima.

Sprječavanje upalnih procesa i zdravo mršavljenje mogu dovesti do dugoročnih rezultata poput reguliranja krvnog tlaka, kolesterola u krvi, čišćenje organizma od nakupljenih toksina, čišćenje jetre i tako bolje izlučivanje štetnih tvari iz organizma.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email