Zatvor, nadutost, žgaravica i hemeroidi u trudnoći?

Caricol - prirodan proizvod

11.09.2018

Caricol® prepun enzima iz ploda papaje učinit će najbolje za Vas!

Mnoge se trudnice susreću s probavnim tegobama tijekom trudnoće. U prvom tromjesečju uzrok probavnih problema mogu biti hormoni trudnoće koji usporavaju kretanje hrane u probavnom traktu. Kombinacija smanjene pokretljivosti u crijevima i čvršćih otpadnih tvari (jer se više tekućine apsorbiralo), doprinosi zatvoru.

Kasnije u trudnoći, pritisak povećane maternice na debelo crijevo dodatno otežava prolaz stolice.

Zatvor je neugodna tegoba i ako je dugotrajan ili se često ponavlja može doći do intoksikacije organizma, budući da se u crijevima apsorbiraju u krv one tvari koje je jetra već poslala prema van. Posljedica toga može biti opterećenje glavnih pročišćivača organizma – jetre i bubrega. Intoksikacija vrlo često može dovesti do bržeg umaranja i čestih glavobolja. Kod prevelikog naprezanja tijekom pražnjenja, naprežu se vene u rektumu i mogu se pojaviti hemoroidi.

Žgaravica nastaje zbog opuštanja mišića jednjaka i želuca. To omogućuje probavnim kiselinama koje obično ostaju u želucu, put prema natrag, u jednjak i usta. Kiseline uzrokuju osjećaj pečenja u grlu. Ne preporučuju se uzimati antacidi, s obzirom da mogu izazvati neželjene nuspojave.

Međutim, ne pate SVE trudnice od ovih tegoba. Ako ste imali problema s probavom i prije trudnoće, najvjerojatnije ćete ih imati i u trudnoći.

Ako ste jedna od trudnica koja ima probavne tegobe, možda vam nedostaje ENZIMA.

ENZIMI

Enzimi su posebna vrsta proteina koji se nalaze u našem organizmu, a koji djeluju kao katalizatori u skoro svim biokemijskim i fiziološkim procesima u našem tijelu. Neke vrste enzima prirodno se stvaraju u tijelu, no enzime većinom moramo dobiti putem hrane.

Trebamo ŽIVE enzime. Prehrambeni enzimi prisutni su u sirovim namirnicama i započinju proces probave u ustima. Veći broj enzima potrebnih za punu probavu hrane izlučuje se tek u tankom crijevu. Dok je hrana još uvijek u želucu, enzimi prisutni u namirnicama koje smo jeli mogu učiniti dio posla već prije nego ova poluprobavljena masa stigne u tanko crijevo.

Plod iz prirode najbogatiji enzimima je PAPAJA (Carica papaya), plod drveta Caricae koje raste u tropskim krajevima Srednje i Južne Amerike. Ima izrazito lužnato djelovanje, a sadrži esencijalne aminokiseline, te obiluje mineralima poput kalija, magnezija i kalcija.

Okrenite se prirodi!

Caricol® je proizvod od papaje koji može biti rješenje probavnih tegoba. Papaja je poznata i kao “drvo zdravlja”, a njeni blagotvorni učinci prepoznati u tradicionalnoj primjeni sve se više potvrđuju i znanstvenim studijama.

Čudesan plod papaje vrlo je lužnat i zahvaljujući tome idealan protiv žgaravice. Sadrži proteolitički enzim papain, te pomaže apsorpciju važnih supstanci u našem organizmu.

Caricol® je 100% prirodan proizvod nastao iz, na drvetu dozrelih, plodova papaje. Ova patentirana formula ima višestruko veće blagotvorno djelovanje na probavu od samog ploda papaje. Provedena znanstvena analiza potvrđuje kako koncentrat Caricol®posjeduje 4 puta veću enzimsku aktivnost od samih zrelih plodova papaje.

Redovnici samostana Lotus na Havajima prvi su otkrili moć koncentriranog pripravka papaje, te se prvotno Caricol®koristio samo u samostanu, dok je sada ova posebna receptura dostupna svima.

S obzirom da je ovo 100% biološki proizvod, nema straha od predoziranja, kontraindikacija i štetnih nuspojava. Praktičnog je pakiranja, u vrećicama koje sadrže pire papaje koji je osvježavajućeg voćnog okusa, a buduća mama ga može nositi u svojoj torbi i uzeti prema potrebi, gdje god se nalazila. Obožavaju ga i bebe na dohrani i djeca, upravo zbog finog okusa.

Caricol®:

  • regulira probavu
  • stimulira peristaltiku
  • ublažava žgaravicu
  • poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
  • uklanja nadutost
  • pomaže redovnu crijevnu aktivnost
  • rješava osjećaj težine nakon obilnog obroka
  • utječe na umor

Pružite svom zdravlju spoj znanstvenih istraživanja i prirode, tu ne možete pogriješiti, a probava će Vam biti zahvalna na Caricolu®.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email