Depresivno raspoloženje ili depresija?

Često nas nakon blagdana preplavljuje osjećaj praznine, tuge ili tjeskobe. Nakon toplih emocija i slavlja i pokoje iluzije, povratak u svakodnevicu može izazvati različite osjećaje. I kratki zimski dani s malo dnevnog svjetla pogoduju depresivnom raspoloženju. Važno je razlikovati depresiju i depresivno raspoloženje. „Prava“ depresija podrazumijeva trajni i kontinuirani osjećaj bezvrijednosti i bespomoćnosti uz osjećaj krivnje, nemogućnosti uživanja u hobijima, nemogućnosti uživanja u svakodnevnim stvarima, teškoće u obavljanju uobičajenih obaveza.

Saznaj više
OMNI BIOTIC PANDA
Idealan proizvod za vrijeme trudnoće

Majčine bakterije su prve s kojima se beba susreće tijekom poroda, a vrlo su važne za dijete jer su zaslužne za gradnju djetetovog imunosnog i neurološkog sustava. Ovaj prirodan i poželjan prijenos bakterija može biti ometen carskim rezom ili smještanjem djeteta u inkubator zbog medicinskih razloga. Kod te djece je, za razliku od djece rođene prirodnim putem i bez medicinskih intervencija, broj laktobacila u crijevima znatno reduciran.

Saznaj više
Što je anatomska obuća?

Anatomska obuća označava specijalnu kategoriju obuće kojoj je posvećena posebna pažnja kod oblikovanja gazišta. Anatomska gazišta su oblikovana na način da rasterećuju tegobe koštano-mišićnog sustava (kralježnica, koljena, zglobovi, stopala).

Saznaj više
Dodaci prehrani
Za najbolje rezultate treninga

“Zdravlje započinje u crijevima.” Ta je spoznaja stara koliko i medicina. Još prije četiri tisuće godina ajurvedski su liječnici crijeva opisivali kao središte očuvanja zdravlja. 

Saznaj više
Osobe s dijabetesom - zdravlje ulazi kroz usta
Svjetski dan šećerne bolesti

Što mogu osobe s dijabetesom dodatno učiniti za svoje zdravlje?

Ovo pitanje si postavlja većina osoba koja boluje od dijabetesa. Odgovor bi se trebao zasnivati na znanstvenim činjenicama koje potvrđuju staru poslovicu da zdravlje ulazi kroz usta. Naime, dodaci prehrani mogu doprinijeti poboljšanju zdravstvenog stanja osoba s dijabetesom.

Saznaj više

1 2 3 4 5 8 9

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email