Bolest modernog doba

U Hrvatskoj danas oko 60 posto populacije ima prekomjernu težinu ili je debelo, no posebno zabrinjava značajni porast prekomjerno teških i debelih među djecom i mladima, kojih ima oko 35 posto, što je za oko 15 posto više nego prije desetak godina, upozorio je u ponedjeljak predsjednik Hrvatskog društva za debljinu Davor Štimac na konferenciji o debljini organiziranoj u povodu Hrvatskog dana osviještenosti o debljini.

Saznaj više
Konoplja na tanjuru

Kada je o konoplji riječ, mnogo je razloga da slijedimo i mudrost drevnih naroda i spoznaje suvremene znanosti: ulje je jedinstveno ne samo po sadržaju esencijalnih masnih kiselina, već i po nutricionistički idealnom omjeru omega-6 i omega-3 (3:1); oguljene sjemenke obiluju bioaktivnim tvarima, ugodnog okusa prijaju u juhama, salatama, žitaricama, desertima; konoplja nudi najbolji izvor lako probavljivog proteina u kojemu je sadržano i oko 40 % biljnih vlakana, a nije zanemariv niti udio esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa, vitamina i minerala (najviše magnezija, kalcija, cinka, željeza i bakra).

Saznaj više
Osobe s dijabetesom i dodaci prehrani

Ovo pitanje si postavlja većina osoba koja boluje od dijabetesa. Odgovor bi se trebao zasnivati na znanstvenim činjenicama koje potvrđuju staru poslovicu da zdravlje ulazi kroz usta. Naime, dodaci prehrani mogu doprinijeti poboljšanju zdravstvenog stanja osoba s dijabetesom.

Saznaj više
Što je melatonin?
Melatonin pomaže da utonemo u san

Kao dodatak prehrani melatonin se koristi u tretmanu nesanice, isprekidanog sna te poremećaja sna uslijed nagle promjene vremenskih zona (“Jet Lag”).

Saznaj više
Homeopatija
Homeopatijom do zdravlja

Posljednjih desetak godina u Hrvatskoj se sve više govori i piše o homeopatskom liječenju, premda se u Europi i diljem svijeta uspješno primjenjuje već više od dva stoljeća.

Saznaj više

1 2 3 4 5 6 7 8

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email