Crijevne i želučane viroze kod odraslih i djece

21.09.2018

Tijekom cijele godine, ljeti i zimi, može nas zahvatiti neugodna pojava – crijevna viroza (virusni gastroenteritis). Virusi su uzročnici 30 do 40% infektivnih proljeva, što virusni gastroenteritis dovodi na 2. mjesto najčešćih bolesti (odmah iza infekcija gornjeg dišnog sustava). Put njihovog prijenosa može biti neopranim rukama, konzumacijom zaražene hrane i vode, ali i kapljičnim putem.

Gastroenteritis mogu uzrokovati mnoge vrste virusa, a kod djece infekcije najčešće uzrokuje rotavirus, koji je glavni krivac za čak 65% teških proljeva

Iako su u odraslih osoba najčešće infekcije adenovirusima i kalicivirusima, ne smije se zaboraviti na prijenos rotavirusa kod osoba u bliskom kontaktu sa zaraženim djetetom. Naime, djeca mogu širiti rotavirus neposredno prije pojave simptoma bolesti, za vrijeme trajanja bolesti te još 7 dana po završetku bolesti.

Bolest se tipično manifestira u obliku blage vrućice, mučnine i povraćanja, vodenastog proljeva koji traje prosječno 1-4 dana, premda se njegovo trajanje može protegnuti i na 2 tjedna.

Želučana viroza podrazumijeva upalu sluznice želuca i tankoga crijeva virusnog uzroka. Radi se o gastroenteritisu karakteriziranom bolovima i grčevima u trbuhu, povraćanjem te vodenastim proljevima i vrućicom. Taj gastroenteritis može nastati u djece i u odraslih.

Liječenje akutnih gastroenteritisa u medicini se temelji na nadomještanju tekućine i elektrolita (soli i minerala) izgubljenih proljevom i povraćanjem. Na taj način se pokušava spriječiti dehidracija. Ovdje antibiotici nisu učinkoviti, a primjena antiemetika (lijekova protiv povraćanja) i antidijaroika (lijekova protiv proljeva) se nikako ne preporučuje.

Vrlo često viroza nestane nakon određenog vremena, međutim ako se ne povrati povoljna ravnoteža dobrih i loših bakterija u želucu i crijevima, te postoji deficit dobrih bakterija, što čini naš imunitet posebno osjetljivim i podložnim na razne bolesti, bolest se može vrlo brzo ponovo javiti bilo kod nas samih ili naše djece.

Često upravo roditelji kažu: “Imao je nedavno crijevnu virozu, kako sad opet?!”

Dobrim bakterijama moramo nahraniti naše tijelo kako bi se mogle dalje nastanjivati i tako očuvati naš želudac, crijeva i cijeli imunosni sustav za daljnje normalno funkcioniranje.

Kako si pomoći na prirodan način?

SINBIOTICI svojim djelovanjem pomažu u popravljanju izgubljene ravnoteže crijevne mikroflore, pa tako svoj povoljan učinak iskazuju upravo kod proljeva, povraćanja, mučnine, grčeva i bolova te ostalih simptoma crijevne viroze.

Znanstveno je dokazano kako sinbiotici primijenjeni u aktivnoj terapiji akutnog proljeva kod djece i odraslih značajno smanjuju intenzitet simptoma te skraćuju trajanje gastroenteritisa za minimalno za jedan dan.

Međutim, trebalo bi izabrati onaj sinbiotik koji sadrži dobre bakterije koje su i inače dio zdravog ljudskog probavnog sustava, tj. humanog podrijetla i koji ujedno sadrže dobre bakterijske sojeve koji su kombinirani sinergijski kako bi Vam dali najbolju i najsnažniju zaštitu protiv svih patogena s kojima se možete susresti tijekom crijevne ili želučane viroze.

OMNi BiOTiC® PUTOVANJE je sinbiotik koji označava PUTOVANJE do URAVNOTEŽENE CRIJEVNE FLORE, bilo da se radi o:

  • probavnim tegobama na putovanju u zemlje ograničenih higijenskih uvjeta gdje su voda, voće i meso onečišćeni bakterijama i virusima;
  • želučanim i crijevnim virozama popraćenim povraćanjem, proljevom, bolovima i grčevima u želucu i crijevima, malaksalošću, mučninom;
  • zarazi težim patogenima poput Salmonelle;
  • trovanju hranom.

OMNi BiOTiC® PUTOVANJE sadrži 7 sojeva snažnih dobrih bakterija, s minimalno 5 milijardi CFU po uzimanju, koji su složeni sinergijski tako da upravo ta kombinacija dobrih bakterija u toj količini dovodi Vašu crijevnu floru najbrže u red!

Znanstveno je dokazan u studiji koja je dokazivala učinkovitost probiotika u prevenciji putničke dijareje, čiji rezultati su objavljeni u znanstvenom časopisu Putna medicina i infektivne bolesti 2007. godine.

OMNi BiOTiC® PUTOVANJE ne sadrži gluten, GMO, šećer, a prikladan je za trudnice i dojilje, bebe i djecu, dijabetičare, vegane i imunosuprimirane bolesnike.

Većina nas zna kako je to kad dobijemo poziv od tete iz vrtića ili učiteljice koja kaže kako nam je dijete povraćalo i ne osjeća se dobro. Djeca su u kolektivu okružena raznim drugačijim virusima i bakterijama nego u svom kućnom okruženju, a zbog njihove brojnosti u jasličkim, vrtićkim grupama i razredima u školama vrlo lako se zaraze nekim virusom.

Isto tako znamo kako je to osjećati grčenje u želucu, dobiti proljev i povraćanje baš tad kad imamo BAŠ TU ODREĐENU OBAVEZU!

Najbolje rješenje je imati odmah pri ruci OMNi BiOTiC® PUTOVANJE i davati ga djetetu ili sami uzimati ukoliko nas dohvati viroza, te uzimati koliko je potrebno da nam se crijevna i želučana flora vrati u ravnotežu.

Tako možemo olakšati postojeću bolesti, ali i vratiti u ravnotežu disbalans u probavnom sustavu koji bi ponovo u vrlo kratkom razdoblju mogao dovesti do iste ili neke druge bolesti.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email