Nigella

Funkcionalni med nigella s crnim kimom

22.08.2018

Kako se uspješno izboriti protiv raznih alergija na najprirodniji mogući način, sve više nas se zapitkuje sa početkom peludne sezone. Kihanje, crvenilo očiju, nadraženi dišni putevi su smetnje koje nisu toliko priznate a uvelike otežavaju svakodnevnicu. S vremenom mogu prerasti u teže probleme dišnih puteva što je svakako bolje spriječiti na vrijeme. Med je prirodno rješenje, ali ne samostalan, kako ne biste svome organizmu još više naštetili, njemu je potrebna nadopuna.

Ime sveca sv. Ambrozije koji je zaštitnik pčelara upućuje nas na biljku ambroziju koje se s pravom boje mnogi alergičari. Bitno je naglasiti da mnogi cvjetni medovi u sebi sadrže i peludna zrnca ambrozije i johe, topole, breze, jasena, lijeske, raznih trava i sl. te napokon priznati da cvjetni medovi nisu dobri za alergičare.

Iz ovog razloga je našem cvjetnom medu Nigella i Nigella junior dodano sjeme egipatskog crnog kima u velikom postotku, jer timokinon iz ove biljke širi bronhije i tada prestaju simptomi alergije, a tijelo se polako navikava na cvjetni prah koji ga iritira pa i onaj od ambrozije. Tako ovaj med postaje funkcionalan i sam po sebi ima manje cvjetnog praha (koji smeta ljudima alergičnim na pelud raznih korova, trava, lijeske, topole, breze, jasena, pa i ambrozije). On djeluje poput nježnog prirodnog cjepiva ako ga uzimate dva puta dnevno tijekom dužeg vremenskog perioda, a vrijeme za početak njegovog uzimanja je upravo sada. Upravo ovo nježno djelovanje ovog funkcionalnog meda, jer će Vam mnogi nesavjesni pčelari predložiti da se svoje alergije na cvjetni prah riješite uzimanjem žlice cvjetnog praha. To je djelovanje po principu „što te ne ubije to te ojača“, i stvarno ako ste alergičar i ako ovo preživite, sigurno više niste alergični.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email