OMNI BIOTIC PANDA

Idealan proizvod za vrijeme trudnoće

04.12.2018

Zašto su dobri mikroorganizmi važni? Zato što utječu na 80% našeg imuniteta i zato što imamo više bakterija u našem organizmu nego broj stanica.

Majčine bakterije su prve s kojima se beba susreće tijekom poroda, a vrlo su važne za dijete jer su zaslužne za gradnju djetetovog imunosnog i neurološkog sustava. Ovaj prirodan i poželjan prijenos bakterija može biti ometen carskim rezom ili smještanjem djeteta u inkubator zbog medicinskih razloga. Kod te djece je, za razliku od djece rođene prirodnim putem i bez medicinskih intervencija, broj laktobacila u crijevima znatno reduciran.

Majke svoje dobre bakterije koje sudjeluju u gradnji djetetova imunosna sustava prenose i dojenjem

Crijevnu floru djece hranjene majčinim mlijekom čine pretežno bifidobakterije i laktobacil. Djeca hranjena umjetnim mliječnim pripravcima imaju pretežno gram-negativnu crijevnu floru, koja fermentacijom izaziva proces truljenja i time moguće zdravstvene probleme, stoga se dobre bakterije trebaju nadomjestiti.

Dobra vijest je da majka već prije poroda, u trudnoći, može sebi i svojoj bebi osigurati dovoljan broj dobrih mikroorganizama oralnom primjenom sinbiotika OMNI BIOTIC PANDA.

OMNI BIOTIC PANDA sadrži dobre mikroorganizme za koje je u znanstvenoj studiji PANDA* (Probiotics and Allergy) provedenoj u dječjoj bolnici "Wilhelmina" u Utrechtu u Nizozemskoj, dokazano da tijekom trudnoće i u 1. godini života djeteta mogu pozitivno utjecati na neuravnoteženi imunosni sustav majke i djeteta, tj. na disbalans TH1 i TH2 stanica, posebno kod alergija. Posebne mješavine mikroorganizama utječu na organizam na taj način da se podložnost alergijama može nadvladati. Studija je pokazala redukciju rizika atopijskog dermatitisa kod osoba koje su uzimale PANDU za 65%.

Idealan je proizvod za vrijeme trudnoće i tijekom prvih godinu života Vašeg djeteta, za djecu rođenu carskim rezom, one hranjene bočicom. Nije namijenjen samo djeci nego i odraslima, a posebno se preporučuje alergičarima svih dobnih skupina.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email