Kako si najbrže možete pomoći kod neugodnih urinarnih infekcija

10.10.2019

Često obolijevate od upale mjehura i mokraćnih puteva te vam se bolovi stalno vraćaju? Imate osjećaj da vam antibiotici više ne pomažu?

Postoji prirodno rješenje za vaše tegobe! D-manoza je vrsta jednostavnog  šećera koja se dobiva iz određenih vrsta voća. Uspješno uklanja infekcije mokraćnog sustava koje su najčešće uzrokovane bakterijom E. coli. Ova bakterija se jako brzo širi u urinarnom traktu što se manifestira simptomima kao što su učestalo mokrenje, osjećaj pečenja tijekom mokrenja i bolovi u trbuhu. D-manoza djeluje tako da se veže za trepetljike E.coli čime sprječava njezino pričvršćivanje na stijenku sluznice i olakšava uklanjanje iz mokraćnog trakta. 

D-manoza ili sok od brusnice?

Poznato je kako je brusnica izvanredna za tretiranje urinarnih infekcija, međutim učinak D-manoze je snažniji čak do 50 puta. Manoza je jednostavna molekula šećera koja se osim u brusnicama prirodno nalazi u voću poput jabuka, borovnica, bresakvama... Također, prisutna je i u povrću poput brokule, kupusa i zelenih mahuna. Stoga se manoza iz voća posebnim postupkom izdvaja te ju danas možemo pronaći u obliku kapsula ili praha. Taj dodatak prehrani naziva se D-manoza. 

Važno je naglasiti da, uz to što je D-manoza učinkovita, dosad nisu zabilježene nikakve nuspojave. D-manoza ne izaziva poremećaj crijevne niti vaginalne mikroflore. Potpuno je bezopasna i mogu je koristiti djeca, trudnice i dijabetičari.

Preporučeno doziranje kod urinarnih infekcija:

  • prva 3 dana uzimati 1 čajnu žličicu D-manoze svaka 4 sata (nije potrebno uzimati tijekom spavanja) otopljenu u čaši vode
  • nakon toga tretman nastaviti uzimanjem 1 čajne žličice D-manoze 2 puta dnevno
  • preporuka je da se 1 sat nakon uzimanja D-manoze po mogućnosti ne pije ništa i ne ide na WC kako bi se postigla zadovoljavajuća razina D-manoze u urinu

Preventivno uzimanje:

  • 1-2 puta dnevno piti 1 čajnu žličicu D-manoze

 Pogledaj ponudu   Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email