Mumyo

25.04.2019

Što je Mumyo?

U pećinama visokog gorja u središnjoj Aziji nalazimo Mumyo kao nakupine tamno smeđe ili crne smole. Mumyo predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih biološki aktivnih tvari kao što su aminokiseline, vitamini, minerali te cijeli niz mikro i makro elemenata u obliku koji je iznimno lako dostupan tjelesnim stanicama za apsorpciju. Mumyo sadrži prirodne steroide, fospolipide, eterična ulja i mnoge druge tvari. Mumyo je tisućljećima poznat starima narodima koji su ga koristili kao pomoć kod raznih bolesti i poremećaja, no tek su brojne znanstvene i kliničke studije vođene od pedesetih godina prošlog stoljeća dokazale njegova ljekovita svojstva.

Mumyo pripada skupini tzv. adaptogena odnosno posebnih tvari i biljaka koje pomažu organizmu da se bolje prilagodi na povećane zahtjeve kao što su prekomjeran stres, negativni utjecaji zagađenja okoliša itd.  Mumyo su kroz povijest proučavali mnogi čuveni liječnici i znanstvenici poput Aristotela i Paracelzusa, a Avicenna je napisao: „Mumyo izoštrava svijest, jača želudac i olakšava disanje; to je najsavršeniji lijek!“ U Sovjetskom Savezu Mumyo je bio proglašen strateškim materijalom koji je za uporabu bio dostupan samo tzv. elitama – političarima, vrhunskim sportašima, astronautima, pilotima itd.

Koja je namjena Mumya?

Mumyo predstavlja odličan stimulator imunog sustava te pomaže organizmu u obrani od raznih infekcija. Ubrzava regeneraciju i zarastanje mnogih vrsta tkiva, prije svega koštanog, mišićnog i vezivnog. Isto tako pomaže kod oštećenja živčanih stanica kao i srčanog mišića. Kao snažan antioksidant sprječava stvaranje štetnih slobodnih radikala te time dugoročno štiti tijelo od opasnih oksidativnih oštećenja stanica. Nadalje, potiče pozitivne procese u krvi i pomaže jetri pri eliminaciji toksina iz tijela.

Uravnotežuje hormonalni sustav i djeluje protuupalno, osobito kod problema sa zglobovima. Primjenom Mumyja dolazi do blagog pada sposobnosti krvi za zgrušavanjem pa tako on pomaže u liječenju problema sa venama. Kod umora i depresije vraća snagu i dobro raspoloženje. Djeluje antiseptički i baktericidno. Zbog njegovog anaboličkog djelovanja Mumyo je popularan među sportašima koji su izloženi prolongiranom fizičkom i psihičkom naporu.

Mumyo je 100% prirodan proizvod!

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email