Kvalitetu garantira sinergijska moć proizvoda

Ortomolekularna medicina i dodaci prehrani

30.07.2018

Ortomolekularna medicina je spoj konvencionalne i prirodne medicine koja, sagledavajući ljudski organizam u cjelini, teži održavanju zdravlja te sprječavanju i tretiranju bolesti putem adekvatnog unosa hranjivih tvari, bilo putem prehrane ili dodacima prehrani. Ortomolekularna medicina leži na postavkama dvostrukog dobitnika Nobelove nagrade, Linusa Paulinga.

Današnje moderno doba nosi sa sobom brojne negativne aspekte. Nezdrava prehrana, aditivi u hrani, uzimanje kemijskih lijekova, nedovoljno fizičke aktivnosti, poslovne obveze, nedostatak vremena i stalna žurba u obavljanju obaveza, težnja za napredovanjem u karijeri pod svaku cijenu, usklađivanje napornog poslovnog i privatnog aspekta našeg života, stres, dio su naše svakodnevice. Često pritom zaboravimo na sebe i na svoje zdravlje.

Sjetite se koliko ste se puta razbolili baš kad ste otišli na godišnji odmor ili kad je počeo vikend, odnosno kad ste “stali na loptu”. Organizam vapi za odmorom. Naše tijelo je pametno i funkcionira na najbolji mogući način. Međutim, ako ga forsiramo i guramo preko linije izdržljivosti našeg obrambenog mehanizma, ono će početi pokazivati neke znakove urušavanja sustava. Što će to biti kod Vas, ovisi o više čimbenika i Vašoj osjetljivosti prema nekoj bolesti.

Naše tijelo je pametan mehanizam koje zahtijeva ravnotežu. Ako ga pretjerano tjerate da radi, ono će zahtijevati odmor. Ako vodite sjedilački način života, zahtijevat će kretanje. Ako nemate vremena voditi računa o prehrani, ne unosite hranjive mikronutrijente, odnosno nemate “gorivo” da biste obavljali sve zadaće svakodnevice, tada je važno pomoći si dodacima prehrani.

Tržište je poprilično zasićeno različitim dodacima prehrani. Kako odabrati kvalitetne proizvode – najbolje pomagače za svoje tijelo?

Najbolje je izabrati one proizvode koji su spoj prirode i znanosti – odnosno proizvode ORTOMOLEKULARNE MEDICINE.

Bitno je da je proizvod koji unosite u svoje tijelo BIOLOŠKOG PODRIJETLA. Biološko podrijetlo znači da se djelatne tvari određenog proizvoda izlučuju iz biološkog izvora. To su čisti proizvodi, bez dodatih štetnih, sintetičkih kemijskih tvari. S obzirom da svaki čovjek unese u prosjeku 6 kg kemikalija godišnje, putem hrane, lijekova i raznih kemijskih preparata, trebalo bi drastično smanjiti tu brojku birajući prirodne, biološke proizvode pa tako i dodatke prehrani.

Biološki proizvod NE SADRŽI GMO, što znači da nije genetički modificiran.

Važno je odabrati proizvode koji NE SADRŽE ŠEĆER, jer svi znamo koliko ga unesemo kroz prehranu i znamo koliko je štetan za naš organizam stoga ga ne treba unositi dodatno, već smanjiti njegov unos u naše tijelo.

S obzirom da su danas u porastu različite intolerancije na hranu, na tržištu su dostupni proizvodi BEZ GLUTENA BEZ LAKTOZE što ima veliki značaj za osobe s intolerancijom na njih.

Proizvodi POGODNI ZA VEGANE i DIJABETIČARE, garantiraju da ne sadrže životinjske namirnice i šećer.

Proizvodi koji su POGODNI ZA NAJOSJETLJIVIJE SKUPINE poput trudnica i dojilja, beba i djece te imunosuprimiranih bolesnika, su proizvodi koji su dobri i za Vas. Ukoliko neki proizvod mogu koristiti najosjetljivije skupine, znači da možete i Vi!

Rekli smo da je kod dodataka prehrani važno da su spoj znanosti i prirode, što znači da je idealna kombinacija da su biološkog podrijetla ali potkrijepljeni znanstvenim istraživanjima. Znanstvena istraživanja dokazuju utjecaj pojedinih tvari prisutnih u proizvodu na naš organizam, ali ne samo pojedinih tvari već i različitih kombinacija tvari sadržanih u proizvodu.

Ono što je možda najbitnije je činjenica da nije važna KVANTITETA nego KVALITETA. Kvalitetu dodatka prehrani ne garantira količina pojedine djelatne tvari sadržane u proizvodu. Ne treba se zavarati količinom primjerice nekog vitamina u proizvodu ili koristiti one koji imaju najviše nekog vitamina, jer to nije garancija da je to najbolje za Vaše tijelo niti da će Vaše tijelo moći “podnijeti” tu količinu.

KVALITETU GARANTIRA SINERGIJSKA MOĆ PROIZVODA.

Što to znači?

Sinergijska moć proizvoda je jedna od postavki ortmolekularne medicine. To je međudjelovanje mikronutrijenata u izmjeni tvari. Ortomolekularne supstance svoj puni potencijal mogu razviti samo u onim kombinacijama koje su usmjerene ka indikacijama i njima prilagođenim optimalnim dozama, što znači da djelovanje jedne, posebno odabrane tvari u točno određenoj količini, omogućuje i potiče djelovanje druge tvari.

Znači, bitna je kombinacija određenih tvari u točno određenoj količini, koja omogućava optimalnu bioraspoloživost – apsorpciju u Vaše tijelo i odrađivanje one zadaće kojoj je namijenjen upravo taj dodatak prehrani.

Što nam vrijedi unijeti veliku količinu nekog vitamina ili minerala, pogotovo uz to ako je sintetičkog podrijetla, ako se ne može ni apsorbirati u naš organizam? Logičan je zaključak da ukoliko se ne može apsorbirati, da se negdje mora skladištiti, stoga takvi preparati često znaju stvoriti dodatne zdravstvene tegobe.

Naravno da su sintetički – umjetno proizvedni vitamini i minerali jeftiniji u usporedbi s biološkim proizvodima, ali slobodno možemo reći i da su nezdravi jer često uzrokuju neke dodatne tegobe poput zatvora, kiseline, vrtoglavice i sl.

Ukoliko želite izbjeći ovakve nuspojave, birajte prirodno!

Vitality Internatonal Products su proizvodi ortomolekularne medicine koji slijede sve nabrojane smjernice kvalitete.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email