Konopljin protein - najbolji prirodni protein

Protein konoplje

03.09.2018

Konopljin protein nema za razliku od ostalih proteina inhibitore tripsina i zato je njegova iskoristivost puno veća od ostalih. Preporučujemo ga sportašima i svima koji se bave sportom, koji hodaju, trče, i rekreativno se njime bave, a čak i onima koji žele smršavjeti, s dobrom namjerom da poboljšaju sovje opće zdrastveno stanje i kondiciju.

Da bi stabilnost i iskoristivost konopljinog proteina bila veća, bilo bi ga dobro kombinirati sa sjemenkama, pogotovo sjemenkama crnog kima i sikavice.

Crni kim zbog svojeg animikrobnog djelovanja garantira dužu trajnost inače osjetljivog na oksidaciju proteina konoplje, a zbog spomenutog jakog antioksidativnog djelovanja crni kim će vam pomoći da se nakon teškog treninga, ali i drugog fizičkog ili psihičkog napora što prije oporavite. Timokinon (eterično ulje u sastavu ovog sjemena) širi plućne alveole i omogućuje veći dotok kisika u organizam, a time i veću fizičku spremu. Arapi su prvi primjetili da njihovi inače brzi konji još brže i duže trče ako im se u hranu dodaju sjemenke crnog kima. to naravno vrijedi i za ljude jer crni kim širi plućne alveole i uopće osigurava više kisika pto je u svakom slučaju pomoć i sportašima i rekreativcima koji žele povećati svoji fizičku izdržljivost.

Sjemenke sikavice važan su izvor silimarina koji čisti i regenerira našu jetru ali istovremeno ima veliku ulogu u otklanjanju amonijaka iz našeg organizma te je pretkusor za stvaranje glutationa koji je nužan za borbu našeg organizma sa slobodnim radikalima te dobru raspodjelu naših dopaminskih rezervi. Zbog glutationa će nam biti poboljšana funkcija jetre, ali i raspoloženje.

Lješnjak je jako dobar prirodni izvor vitamina E, željeza, cinka i kalcija, a specifičan je po visokom sadržaju aminokiseline arginina koja pomaže tijelu da stvara dušični oksid, širi krvne žile i stvara zalihe energije. Vitamin E je prirodni konzervans koji također je također osjetljiv na oksidaciju proteina konoplje.

Nikola Rocca, mag. nutr.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email