Zašto je baš OMNi BiOTiC® za Vaše zdravlje savršen probiotik?

24.01.2019

Ljudska crijeva sadrže 10 puta više bakterija nego svih stanica ukupno u čitavom tijelu. Svaki čovjek ima različit mikrobiom kao i otisak prsta. 

Mikrobiom je organ 21. stoljeća i to je naziv za sve mikroorganizme koji žive u/na tijelu čovjeka.

Samo u crijevima imamo od 2,5 do 3 kg bakterija. Naša crijeva nisu samo probavni organ, nego i najvažniji organ obrambenog sustava odgovoran za više od 80% našeg imuniteta.

Mislite da dajete svojim crijevima sve ono što im je potrebno da bi adekvatno obavljala svoju zadaću?

Mnogi tvrde da se hrane zdravo i da im nije potrebna dodatna zaštita probavnog sustava. Međutim, što je zdrava prehrana danas kad je tlo osiromašeno nutrijentima, pa daje i takve plodove i kakav učinak ima na naš organizam? I da je prehrana najzdravija moguća, je li dovoljno?

Odgovor na to pitanje leži u priči o ledenom čovjeku Otziju koji je najstarija prirodno očuvana mumija na svijetu, stara 5.300 godina! Proučavanjem Otzija moglo se otkriti kako se hranio i od čega je bolovao. Unatoč prirodnoj i raznolikoj prehrani (bavio se lovom i agrikulturom), bez današnjih aditiva, pesticida, antibiotika i ostalih lijekova, otkriveno je kako je imao ni manje ni više nego Helicobacter Pylori i ozbiljnu infekciju! Ova bakterija otporna na želučanu kiselinu službeno je otkrivena tek 1983. godine. 

Zbog važnosti naših crijeva, količine i vrste bakterija u nama, vrlo je bitno hraniti se dobrim bakterijama kako one loše ne bi preuzele upravljanje našim organizmom.

OMNi BiOTiC® je vodeći brand sinbiotika (probiotika) u cijeloj Europi. To nam govori i podatak da je već nekoliko godina za redom najprodavaniji OTC brand u Austriji i Njemačkoj.

Što ih čini tako kvalitetnima i posebnima?

Zato što to nisu SAMO probiotici, već sinbiotici.

SINBIOTIK

=

PROBIOTIK (dobre bakterije) + PREBIOTIK (hrana za dobre bakterije)

Kriterije kvalitete sinbiotika (probiotika) dala je Svjetska zdravstvena organizacija.

A OMNi BiOTiC brand ih ispunjava sve!

Najvažniji je taj da OMNi BiOTiC® sinbiotici sadrže formulaciju raznovrsnih sojeva dobrih bakterija, koji u točno određenoj kombinaciji i količini  ispunjavaju svoju namjenu! Kombinacija sojeva u svakom OMNi BiOTiC® sinbiotiku znanstveno je dokazana. Iza svakog ovog proizvoda stoje kliničke studije koje potvrđuju njihovo djelovanje.

Sadrže dobre bakterije otporne na probavne kiseline i njihovu hranu, tako da se ti dobri pomagači mogu brže i više razmnožavati u cijelom probavnom traktu. 

Najveća prednost OMNi BiOTiC® proizvoda je što sadrže HUMANE BAKTERIJE – one koje su i inače dio ljudskog probavnog sustava, stoga su potpuno kompatibilne s ljudskim tijelom i mogu se koristiti neograničeno.

Danas su kvalitetni probiotici (sinbiotici) namjenski. Nisu namijenjeni samo probavnim smetnjama, već imaju jednako važnu sekundarnu namjenu. 

OMNi BiOTiC® metabolic je sinbiotik koji sadrži sojeve koji će dovesti u ravnotežu odnos između korisnih i štetnih bakterija u crijevima u svrhu zdravog dolaska do željene tjelesne težine. U crijevima potiskuje firmikute – bakterije zbog kojih se debljamo, a potiče razmnožavanje bakteroida – onih koji skupljaju neiskorištene ugljikohidrate i stolicom ih izlučuju iz organizma. 

Još jedan namjenski sinbiotik je OMNi BiOTiC® Flora plus+ koji utječe na ženski spolni sustav. Sadrži bakterijske sojeve koji su dokazani kliničkim studijama da vraćaju ravnotežu ženskoj vaginalnoj flori kod patogena (Candide, Gardnerelle, Escherichie) ili lijekova koji izazivaju crvenilo, pečenje, svrbež u vaginalnom području.

Pogledaj ponudu

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email