Zdravo sunčanje/tamnjenje

10.07.2018

Kalendarski smo uplovili u ljeto tek nedavno, no sunčanog razdoblja nam ne nedostaje već jedno vrijeme. Dani su sve topliji te duži i sukladno tome provodimo više vremena na otvorenome. Boravak na suncu poboljšava raspoloženje, podiže imunitet, ali ima i mnoge druge pozitivne učinke, zbog čega ga ne bi trebalo u potpunosti izbjegavati. Svakako se ne smijemo previše izlagati suncu u vrijeme kada je njegovo zračenje najjače. U vremenskom razmaku između 11 i 16 sati sunčevo zračenje je štetno te se ne preporuča dulji boravak na suncu. Potrebno je planirati postepeno i redovito sunčanje, a izbjegavati dugotrajno boravljenje na intenzivnom suncu. Kožu uvijek zaštitite kremom za sunčanje sa zaštitnim faktorom prilagođenim vašem tipu kože kako bi je sačuvali od štetnih ultraljubičastih zraka.

Moguće je imati lijepu preplanulu put bez izlaganja kože opasnosti i to tako da se na sunce izlazi u jutarnjim i kasnim popodnevnim satima. Osobe koje žele potaknuti nastajanje preplanule boje kože mogu koristiti sredstva koja se nanose prije sunčanja kako bi potaknuli stvaranje kožnog pigmenta melanina. Takvi preparati sadrže prirodna ulja ili patentirane sastojke za koje je dokazano da potiču tamnjenje kože (ekstrakt orahove ljuske, mrkvina ulja, tirozin, vitamin B 12 ), no važno je istaknuti da ne štite od UV zračenja.

Kako ubrzati tamnjenje?

Biovitalis Maslac za brže tamnjenje i Zlatni maslac za brže tamnjenje su 100% prirodni maslaci bez dodanih konzervansa bogati beta-karotenom izoliranim iz mrkve. Namijenjeni su osobama s kožom koja dobro podnosi sunce te svima koji žele dodatno potamniti. Maslaci ne sadrže zaštitne UV filtere, no u svom sastavu obiluju mnoštvom hranjivih sastojaka i dragocjenih ulja koji održavaju mekoću i sjaj kože za vrijeme i nakon sunčanja. Nakon nanošenja koža je mekša, svilenkasto glatka, a postepeno se postiže preplanuli ten. Zlatni maslac za razliku od Maslaca sadrži svjetlucave čestice koje diskretno naglašavaju predivan ten. Prednosti naših maslaca su u tome što se brzo i lako razmazuju te upijaju, nisu ljepljivi i ne ostavljaju tragove.

Zlatna krema sa očuvanje preplanulosti formulirana je za njegu kože nakon sunčanja uz isticanje preplanule boje zlatnim pigmentima. Obogaćena je aloe verom i nevenom koji dubinski hidratiziraju kožu i pružaju umirujuće djelovanje. Ljetni miris kokosa budi sva osjetila vraćajući nas svakodnevno u vrijeme ugodnog boravka na plaži. Zlatnu kremu nanesite na suhu kožu nakon izlaganja suncu ili svakodnevno nakon tuširanja kako biste produžili brončanu preplanulost kože.

Razumnim sunčanjem vaše će tijelo dobiti potrebnu energiju, a upotrebom biljnih ulja i maslaca koji hrane te dubinski hidratiziraju, koža će biti meka i zdrava.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email