Naručene proizvode možete platiti:

  • kreditnim karticama
  • gotovinom prilikom preuzimanja
  • virmanski/općom uplatnicom
  • internet bankarstvom

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Dodaci prehrani

D-MANNOSE CRANACTIN a 60

Šifra: 9615
Loyalty klub cijena 38,46 €
U cijenu je uključen PDV
Regularna cijena
40,48 €
PDV uključen u cijenu
Želiš li uštedjeti 2,02 € na ovoj narudžbi i postati član Lavanda-Mia kluba?
Pakiranje: 60 kapsula
  • prirodni proizvod
  • uspješno sredstvo za primjenu kod rekurentnih nekompliciranih upala mokraćnog mjehura
  • prednost D-manoze u odnosu na antibiotik veća jer je D-manoza prirodni proizvod
  • lakše se podnosi od antibiotika i na njega se ne može razviti rezistencija bakterija
     

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Opis proizvoda

Upale mokraćnog sustava pripadaju među najčešće upalne bolesti kod čovjeka. Mokraćni sustav je u normalnim uvjetima sterilan i uz sve mehanizme obrane domaćina, velik broj uzročnika upala mokraćnog sustava sposoban je za brzo umnažanje i oslobađanje prije aktivacije imunoreakcija te za brzo širenje upale na epitelnim površinama prekrivenim tekućinama. Upale nastaju kad mikroorganizmi, najčešće bakterije iz probavnog sustava, dospiju kroz mokraćnu cijev do mokraćnog mjehura i počnu se množiti, a više od 95 % upala mokraćnog sustava uzrokovano je jednom bakterijskom vrstom, Escherichiom coli. Također, neke od unutarstaničnih bakterija mogu ostati skrivene duži period i služe kao izvor za novu upalu. D-manoza je glavna ugljikohidratna komponenta polisaharida koji služe biljkama kao izvor energije. Nalazi se u voću kao što su brusnica, borovnica, kruška, jabuka, naranča, ananas; povrću kao što su mahunarke, kukuruz, krumpir, kupus te drveću kao što je breza, palma, bukva, crni jasen. To je prirodni šećer (sličan glukozi) koji se u tijelu normalno nalazi u krvi i mokraći u niskim koncentracijama i ne ponaša se kao običan šećer. Iako se nalazi u istoj kategoriji kao i drugi šećeri poput fruktoze, glukoze, laktoze i sukroze, d-manoza se u ljudskom tijelu za razliku od navedenih ponaša znatno drugačije.

Klinička istraživanja - D-manoza se pokazala kao uspješno sredstvo za primjenu kod rekurentnih nekompliciranih upala mokraćnog mjehura. Klinička istraživanja potvrđuju uspješnost djelotvornosti smanjenjem simptoma, a bakteriološki smanjenjem bakteriurije i leukociturije kao osnovnih pokazatelja upale. Zaključak tog kliničkog istraživanja je da je uspješnost u terapiji upala mokraćnog mjehura pripravka D-manoze jednaka kao i uspješnost proflaktičkog liječenja nitrofurantoinom, po preporukama najčešće korištenim uroantiseptikom, kroz razdoblje od 2 mjeseca. Kod upotrebe D-manoze kroz to razdoblje zabilježeno je manje popratnih pojava nego kod korištenja antibiotika. Zbog toga je i prednost D-manoze u odnosu na antibiotik veća jer je D-manoza prirodni proizvod, prikladan za upotrebu jer je glavni put izlučivanja manoze preko mokraće, lakše se podnosi od antibiotika i na njega se ne može razviti rezistencija bakterija. Brusnica (Vaccinium macrocarpon) je biljka s područja Sjeverne Amerike čiji svestrani plodovi imaju istaknute pogodnosti korisne u hrani kao i u medicinskim proizvodima. Plodovi brusnice imaju ogromnu količinu antioksidacijskog kapaciteta u usporedbi s drugim voćem i povrćem. Fitonutrijenti, koji su prirodno biljni spojevi, prisutni su u plodovima brusnicama i mogu pomoći spriječili širok spektar zdravstvenih problema. Kao takva, spada među prvih 5 prehrambenih namirnica s najvećom količinom antioksidansa, bogata je vitaminima C i A te kalijem. Među ostalim blagotvornim aktivnim sastojcima, sadrži važnu skupinu spojeva – proantocijanidine (PAC). Proantocijanidini samoj biljci predstavljaju obranu protiv mikroorganizama.

Klinička istraživanja - Klinička ispitivanja navode kako prirodni spojevi pronađeni u brusnici mogu pomoći u zadržavanju bakterija od vezanja ili prianjanja za epitelne stanice mokraćnog sustava, uz podupiranje učinkovitosti u sprečavanju rekurentnih upala mokraćnog mjehura. Glavni način djelovanja u organizmu jest sprečavanje adhezije P-fmbrija E. coli na površinu organa mokraćnog trakta, a fruktoza koja je također sadržana u brusnici, sprečava vezanje fmbrija tipa 1. Pojednostavljeno rečeno A-tip proantocijanidina bakteriji E. coli mijenjaju oblik, membranu i nastavke kojima se prima čime se onemogućuje njeno vezanje za unutarnje stijenke mokraćnog sustava. Na taj način se bakterije, obzirom da se ne vežu za stjenke mjehura, mokrenjem izbacuju van iz organizma. Zbog toga je bitno staviti naglasak na uzimanje dovoljne količine vode kako bi se osigurao dovoljan protok urina.

Kombinacija D-manoze s našim popularnim CranActin® Cranberry AF™ ekstraktom tvori ultimativnu antiadhezivnu formulu! CranActin® je testiran i garantira sadržaj spojeva koji podržavaju bakterijski antiadhezijski faktor (AF™).

Sastojci:

d-manoza, ekstrakt brusnice, vitamin C, biljna celulozna kapsula, punilo maltodekstrin (iz Non-GMO kukuruza), ekstrakt perikarpa organske riže, regulatori kiselosti: trikalcijev fosfat, magnezijev hidroksid; tvar za sprječavanjezgrudnjavanja silicijev dioksid, emulgator celuloza.

Način primjene

Uzimati 2 kapsule dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe.
 

Česta pitanja

Koji su troškovi dostave?

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura, za iznos narudžbe ispod 40 eura, iznosi 4 eura.

U kojem roku se vrši isporuka?
Isporuka se vrši u roku od 2-4 radna dana.

Mogu li naručiti telefonom?
Naravno, možete napraviti narudžbu i putem telefona na broj 014855400, svakim radnim danom od 07.30 do 20.30 sati i subotom od 08.00 do 15.00. Možete i putem web kontakta naručiti 0976329067.

 

Dali akcije i popusti vrijede isto i za fizičke trgovine i putem online kupnje?
Akcije i popusti koje su na webshopu ne moraju biti isti onima koje postoje u fizičkim trgovinama Lavanda Mia-e.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email