Naručene proizvode možete platiti:

  • kreditnim karticama
  • gotovinom prilikom preuzimanja
  • virmanski/općom uplatnicom
  • internet bankarstvom

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Dodaci prehrani

LIPOSOMALNI VITAMIN C

Šifra: 9719
Loyalty klub cijena 51,97 €
U cijenu je uključen PDV
Regularna cijena
54,70 €
PDV uključen u cijenu
Želiš li uštedjeti 2,74 € na ovoj narudžbi i postati član Lavanda-Mia kluba?
Pakiranje: 100 kapsula
  • povećava apsorpciju željeza te doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava
  • doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih žila te zubi
  • zaštiti stanica od oksidativnog stresa
  • smanjuje umor i iscrpljenost

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Opis proizvoda

Liposomi su tzv. nosači ili prijenosnici aktivnih tvari proizvedeni uz pomoć tehnologije liposomalne inkapsulacije. Zbog sličnosti s biološkim membranama i njihove sposobnosti da uđu unutar stanica koriste se kao nosači za vitamine i ljekovite supstance. vitamin C ili askorbinska kiselina je vitamin topljiv u vodi, a prisutan je u svježem voću i povrću. On je jedan od najispitanijih i najviše opisanih vitamina i prvi sintetski
dobiveni vitamin. Sudjeluje kao reducens u brojnim biološkim procesima. Važan je za sintezu kolagana i karnitina te za metabolizam masnih kiselina. Vitamin C općenito ima široku lepezu blagotvornog djelovanja na organizam iz koje možemo izdvojiti njegova izrazito antioksidativna svojstva za zaštitu stanica od oštećenja slobodnih radikala. Ljudsko ga tijelo samo od sebe ne može sintetizirati pa je dijetu potrebno nadopuniti vitaminom C, bilo hranom ili putem dodataka prehrani. Bitno je naglasiti da je vitamin C najbolje konzumirati uz obrok, jer probavni enzimi pospješuju koncentraciju vitamina u krvi.
Vitamin C potiče rad našeg imunološkog sustava i ubija bakterije. Ako ga ima dovoljno, gotovo sve stanice u našem organizmu dobijaju potporu od ovog vitamina, ali najveću korist imaju interferon, antitijela i bijela krvna tjelešca (leukociti), koja tijekom bolesti gube vitamin C. Čak četvrtina ljudi u zapadno-razvijenim zemljama konzumira manje od 35 mg vitamina C dnevno, što potkrepljuje činjenica da vitamin C, koji bismo inače konzumirali hranom, toplinskom i biokemijskom obradom iščezava, a pak ono što ipak uđe u tijelo, zbog stresa, pušenja i drugih uzroka onečišćenja poput izloženosti smogu i dimu, brzo izgara. S obzirom da tijelo koristi vitamin C ubrzo nakon što ga primi, dnevne je doze potrebno raspodjeliti tijekom dana.
Uloga vitamina C je da povećava apsorpciju željeza te doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih žila te zubi; zaštiti stanica od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji imunološkog sustava općenito te za vrijeme i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti. liposomalni vitamin C napravljen je kombiniranjem askorbinske kiseline i masne - zasićene palmitinske - kiseline, čega je rezultat esterifcirani oblik vitamina C topivog u mastima, znan kao askorbil palmitat. Ta se intaktna molekula apsorbira i lakše dospijeva u dijelove tijela koji su građeni od masti (npr. membrane) te tako lakše obavlja svoju antioksidativnu aktivnost.
Prednosti takva načina unošenja tvari su veća specifčnost i djelotvornost te manja učestalost popratnih, nepoželjnih učinaka. Inkapsulacija aktivnog oblika vitamina C u liposom štiti molekulu od prijevremene enzimatske razgradnje ili imunološke i kemijske inaktivacije. Također, minimalizira se njegovo izlaganje zdravom tkivu pa je koncentracija tvari, koja dospije do željenog tkiva, veća.
Liposomalni vitamin C dizajniran je kako bi osigurao antioksidativnu potporu ćelijama membrane prelazeći krvno-moždanu barijeru, ujedno pružajući snažniju potporu koži i masnom tkivu.
Kombinacija askorbinske kiseline i masne, zasićene palmitinske kiseline, čega je rezultat esterifcirani oblik vitamina C topivog u mastima, znan kao askorbil palmitat. Vitamin C topiv u mastima ima veću specifčnost i djelotvornost te manju učestalost popratnih, nepoželjnih učinaka, znatno je veće bioraspoloživosti i absorpcije u tijelu od oblika vitamina C topivog u vodi te je ujedno i nježniji prema želucu za sve one koji su osjetljivi na visoke doze vitamina C.
 

Način primjene

Uzimati 1 kapsulu dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe.
 

Česta pitanja

Koji su troškovi dostave?

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura, za iznos narudžbe ispod 40 eura, iznosi 4 eura.

U kojem roku se vrši isporuka?
Isporuka se vrši u roku od 2-4 radna dana.

Mogu li naručiti telefonom?
Naravno, možete napraviti narudžbu i putem telefona na broj 014855400, svakim radnim danom od 07.30 do 20.30 sati i subotom od 08.00 do 15.00. Možete i putem web kontakta naručiti 0976329067.

 

Dali akcije i popusti vrijede isto i za fizičke trgovine i putem online kupnje?
Akcije i popusti koje su na webshopu ne moraju biti isti onima koje postoje u fizičkim trgovinama Lavanda Mia-e.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email