Naručene proizvode možete platiti:

  • kreditnim karticama
  • gotovinom prilikom preuzimanja
  • virmanski/općom uplatnicom
  • internet bankarstvom

Besplatna dostava na narudžbe iznad 300,00 kn | 39,82 €

Jetra

SORIA NATURAL KOLESTEN 50ML

Šifra: 11074
Loyalty klub cijena 131,10 kn | 17,40 €
U cijenu je uključen PDV
Regularna cijena
138,00 kn | 18,32 €
PDV uključen u cijenu
Želiš li uštedjeti 6,90 kn | 0,92 € na ovoj narudžbi i postati član Lavanda-Mia kluba?
Pakiranje: 50 ml

Besplatna dostava na narudžbe iznad 300,00 kn | 39,82 €

Opis proizvoda

Kolesten kompleks XXI kapi namijenjene su osobama s dislipidemijom (povišen kolesterol i/ili trigliceridi) i kao pomoć za smanjenje rizika od obolijevanja od vaskularnih bolesti (ateroskleroza).

Nekoliko je mehanizama djelovanja kojima postiže navedene učinke. S jedne strane, djelatne tvari kanarske trave smanjuju apsorpciju kolesterola; monakolin iz crvene riže inhibira HMG-CoA-reduktazu (specifični enzim koji kontrolira njegovu endogenu sintezu na razini jetre) a djelatne tvari artičoke potiču uklanjanje kolesterola putem žuči. Sinergijsko djelovanje svih navedenih sastojaka ima preventivni učinak na mogućnost obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti.

Monakolin K iz crvene riže dobivene fermentacijom kvascem Monascus purpureus

Crvena riža dobiva se fermentacijom obične riže, Oryza sativa, zahvaljujući posebnoj vrsti kvasca Monascus purpureus. Brojna znanstvena istraživanja koja su provedena na crvenoj riži  pokazala su značajan utjecaj monakolina na snižavanje razine kolesterola. Djelovanje i utjecaj monakolina-K povezani su s inhibicijom HMG-CoA reduktaze, te s normalizacijom razine ukupnih kolesterola, LDL kolesterola i triglicerida.

( Man RY, Lynn EG, Cheung F, et al. Cholestin inhibits cholesterol synthesis and secretion in hepatic cells (HepG2). Mol Cell Biochem 2002;233(1-2):153-158.)

 Artičoka (Cynara scolymus L.)

Artičoka je biljka od davnina poznata po svom koleretičnom djelovanju. Na životinjskim modelima je dokazano da regulira količinu stvorene žuči i posljedično smanjuje razinu kolesterola u krvi. Klinički je dokazano da snižava razinu povišenog kolesterola i triglicerida. Blagi je laksativ i diuretik. Bitno je znati da se kod hiperkolesterolemije koriste ekstrakti listova biljke.

Kanarska trava (Phalaris canariensis L.)

Sjemenke kanarske trave imaju  izvanredne nutritivne karakteristike i funkcionalna svojstva. Kanarska trava je poznata kao hipolipidemijska biljka (smanjuje serumske razine kolesterola i triglicerida), pa se koristi za liječenje hiperkolesterolemije i prevenciju kardiovaskularne bolesti kao što je ateroskleroza.

Znanstveno je dokazano da sjeme kanarske trave doprinosi i kod stanja kao što su dijabetes, hipertenzija i pretilost (Adrian J, Lunven P, Carnovale E Ann Nutr Aliment.1969, 23 (6):299-312).

Hipokolesterolemijsko djelovanje može biti posljedica moguće prisutnosti sterola (osobito ergosterola). Zbog svoje strukturne sličnosti s kolesterolom, steroli biljnog porijekla smanjuju apsorpciju kolesterola te posljedično i njegove razine u cirkulaciji. Poznato je da konzumacija hrane koja sadrži biljne sterole snižava kolesterol u lipoproteinima niske gustoće (LDL).

(Fitoterapia. Vademecum de prescripción. B. Vanaclocha y S. Cañigueral. Ediciones Masson. 4ª edición).

Način primjene

Odrasli ili adolescenti iznad 14 godina: savjetujemo dnevnu dozu od 1 ml (25 kapi) dnevno, razrjeđeno u soku ili vodi.

Dobro protresti prije uporabe. Čuvati van dosega djece.

Česta pitanja

Koji su troškovi dostave?

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300 kn, za iznos narudžbe ispod 300 kn, iznosi 29 kn.

U kojem roku se vrši isporuka?
Isporuka se vrši u roku od 2-4 radna dana.

Mogu li naručiti telefonom?
Naravno, možete napraviti narudžbu i putem telefona na broj 014855400, svakim radnim danom od 07.30 do 20.30 sati i subotom od 08.00 do 15.00. Možete i putem web kontakta naručiti 0976329067.

 

Dali akcije i popusti vrijede isto i za fizičke trgovine i putem online kupnje?
Akcije i popusti koje su na webshopu ne moraju biti isti onima koje postoje u fizičkim trgovinama Lavanda Mia-e.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email