Naručene proizvode možete platiti:

 • kreditnim karticama
 • gotovinom prilikom preuzimanja
 • virmanski/općom uplatnicom
 • internet bankarstvom

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Resveratol

RESVERATROL ACAI Q10 60 KAPSULA

Šifra: 7218
Loyalty klub cijena 31,78 €
U cijenu je uključen PDV
Regularna cijena
33,45 €
PDV uključen u cijenu
Želiš li uštedjeti 1,67 € na ovoj narudžbi i postati član Lavanda-Mia kluba?
Pakiranje: 60 kapsula
 • prirodna kombinacija antioksidansa
 • ima posebno blagotovoran učinak u slučaju kardiovaskularnih bolesti jer osim antioksidacijaskog ima i vazodilatacijsko djelovanje
 • pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura.

Opis proizvoda

Acai (Euterpeoleracea) je plod amazonske palme iz porodice Euterpe koja raste u blizini Ekvatora. Zbog specifičnih uvjeta rasta acai je izvanredan nutrijent i izvor antioksidansa. Sastav ploda je jedinstven jer sadrži velike količine ugljikohidrata, zdravih masnoća te proteina sa visokovrijednim aminokiselinama.

Flavonoidi prisutni u plodovima acai-a neutraliziraju oksidativne reakcije u samom plodu i daju bobicama karakterističnu tamno ljubičastu boju i kiselost.

Ispitivanja su potvrdila da je acai u usporedbi sa drugom hranom bogatom antioksidansima najučinkovitiji u neutralizaciji peroksida, iznimno razornog slobodnog radikala.

Osim antioksidansa acai ima izuzetan nutritivni sastav u odnosu na drugo voće jer sadrži različite aminokiseline, proteine, omega masne kiseline, biljne sterole te vitamine i minerale (A, B1, B2, C, E, K, Ca, Mg, Cu i Zn).Visoki sadržaj prehrambenih vlakana (oko 40%) odgovoran je za regulaciju i zdravlje probavnog sustava.

Udio masti u acai-u sačinjen je uglavnom od jednostruko nezasićenih triglicerida (oleinske kiseline) koji doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

 • Prisutne omega-3 masne kiseline doprinose normalnoj funkciji srca i pa zajedno štite kardiovaskularni sustav.

Resveratrol je liposolubilni prirodni fenol koji se nalazi u sastavu mnogih biljaka (grožđe, kikiriki, borovnice... ). U istraživanjima na životinjama utvrđeno je da resveratrol pokazuje antioksidativna svojstva, a protuupalno djelovanjeomogućuje inhibiciju ciklooksigenaze i drugih upalnih tvari.

Istraživanja su pokazala da resveratrol značajno produžuje životni vijek nižim organizmima kao što su kvasac Saccharomycescerevisiae, crv Caenorhabditiselegans i mušica Drosophilamelanogaster. Drugo istraživanje utvrdilo je da resveratrol ima sličan utjecaj na produljenje života kod ribe kratkog životnog vijeka (Nothobranchiusfurzeri) te joj poboljšava sposobnost plivanja i kognitivne funkcije.

Pokazalo se da se resveratrol može uzimati, bez nuspojava, do 5000mg.

Najbogatiji prehrambeni izvori resveratrola su:

 • crveno vino1,5 dl sadrži oko 0,30-1,07mg resveratrola
 • kikiriki (sirovi) jedna čaša sadrži oko 0,01-0,26mg resveratrola
 • crveno grožđe jedna čaša sadrži oko 0,24-1,25mg resveratrola

KoenzimQ10 (CoQ10) je tvar slična vitaminima iz porodice ubikinona. Zbog svoje lipofilnosti CoQ10 nalazi se u svakoj stanici ljudskog organizma, a najvažnija uloga je proizvodnja stanične energije u mitohondrijima što ga čini neophodnim  za održavanje bioloških procesa u organizmu.

Mladi organizam sposoban je sam sintetizirati dovoljnu količinu koenzima Q10. Sposobnost sinteze endogenog CoQ10 rapidno opada nakon 30-tih godina. Deficitu konezima Q10 u organizmu uvelike doprinosi: stres, kronične bolesti, izloženost slobodnim radikalima, uzimanje lijekova (statini, antihipertenzivi, antidijabetici) i neadekvatna prehrana.

Hranom se prosječno unese oko 5 mg koenzima Q10 na dan i to najviše iz mesa, plave ribe, tamno-zelenog povrća, mahunarki, sojinog ulja…. S obzirom da se starenjem smanjuje apsorpcija hranjivih tvari iz hrane, smanjuje se i apsorpcija koenzima Q10. Iako se koenzim Q10 apsorbira preko tankog crijeva njegova apsorpcija je jako slaba, tek 40% količine uzete sa hranom.

Na staničnom nivou najveća koncentracija koenzima Q10 je u mitohondrijima gdje sudjeluje u stvaranju primarnog izvora stanične energije (adenozintrifosfata-ATP) u procesu staničnog disanja. Osim na stvaranje stanične energije, koenzim Q10 utječe na sagorijevanje masti i sinteze ATPa iz masnih naslaga što je bio i motiv za istraživanje djelovanje CoQ10 na regulaciju tjelesne težine.

Dosadašnja ispitivanja nisu pokazala nikakve štetne učinke koenzima Q10. Od interakcija treba spomenuti kako CoQ10 smanjuje djelotvornost warfarina. Statini zbog identičnih metaboličkih putova smanjuju nivo CoQ10 u organizmu.

Način primjene

Jedna kapsula na dan ili po preporuci stručne osobe.

Česta pitanja

Koji su troškovi dostave?

Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 eura, za iznos narudžbe ispod 40 eura, iznosi 4 eura.

U kojem roku se vrši isporuka?
Isporuka se vrši u roku od 2-4 radna dana.

Mogu li naručiti telefonom?
Naravno, možete napraviti narudžbu i putem telefona na broj 014855400, svakim radnim danom od 07.30 do 20.30 sati i subotom od 08.00 do 15.00. Možete i putem web kontakta naručiti 0976329067.

 

Dali akcije i popusti vrijede isto i za fizičke trgovine i putem online kupnje?
Akcije i popusti koje su na webshopu ne moraju biti isti onima koje postoje u fizičkim trgovinama Lavanda Mia-e.

Newsletter
Prijavi se i ostvari 5% popusta kod prve kupnje.
Savjeti za zdravlje, akcije i popusti stižu direktno na Vaš email